Laten beleggen

Kies voor laten beleggen door een expert. Kies zelf de inleg, voorkeuren en risico. De aanbieder doet de rest. Klik op verder om direct door te gaan naar de aanbieder.

Laten Beleggen vergelijken, beste keuze

Binck Forward
Beleggen uit handen geven
Nadruk op vermogensgroei
Maximaal 0,79% kosten per jaar
Inleg vanaf €1.500- Verder

InDelta Indexbeleggen
Wereldwijd gespreid beleggen
Eenvoud en gemak
0.57% beheer- en fondskosten
Inleg vanaf
€1,-
Verder
ABN AMRO zelf beleggen ABN AMRO Begeleid Beleggen
Laat beheren door experts
Nu tijdelijk € 50 bonus periodiek beleggen
Geen advies, wel uitgebreide hulp
Inleg vanaf
€50,-
Verder
Peaks
Automatisch beleggen met je wisselgeld
Nadruk op duurzame indexfondsen
Maximaal 0,50% kosten per jaar
Inleg vanaf
€1,-
Verder
Openbank Robo Advisor
Laat automatisch investeren
Je geld is altijd beschikbaar
Betaalrekening is voorwaarde
Inleg vanaf
€500
Verder
Binck Comfort
Oog voor vermogensbehoud
Een plan op maat
Maximaal 1,30% kosten per jaar
Inleg vanaf €15.000 Verder
Knab Beheerd Beleggen
Laat beleggen door experts
Beleg al vanaf €100
0,50% kosten per jaar
Inleg vanaf
€100
Verder

Disclaimer: Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Laten beleggen, wat houdt dat in?

Indien je zelf geen aandelen of fondsen wilt kopen kies je voor laten beleggen. In dit geval kies je zelf de inleg, voorkeuren en risico. Je geeft de beleggingen verder uit handen. Je inleg wordt dan volledig automatisch belegd, op basis van een profiel dat je vaststelt samen met de aanbieder. Vaak gebeurt dit via een vragenlijst.

Je bouwt automatisch een beleggingsportefeuille op en profiteert zoveel mogelijk van de marktwerking op lange termijn. Zonder dat je er omkijken naar hebt. Geschikt voor zowel beginnende als grotere vermogens.

Hoeveel moet ik inleggen?

Hoeveel je inlegt bepaal je in de meeste gevallen zelf. Dit kan een eenmalige of periodieke inleg zijn of een combinatie. Vaak er is wel een minimum inleg. Dit verschilt per aanbieder. De periodieke inleg kun je altijd weer verlagen, verhogen of zelfs stopzetten. Je vermogen is vrij opneembaar en je zit nergens aan vast.

De kracht zit in het maandelijks instappen. Zo kun je automatisch en gespreid een beleggingsportefeuille opbouwen en reken je met een gemiddelde prijs voor je beleggingen.

Laten beleggen vergelijken

In bovenstaand overzicht vergelijk je eenvoudig beleggingsrekeningen om beheerd te beleggen. De rekeningen zijn gesorteerd op beheerkosten (service fee) en de minimale inleg. Bekijk goed welk fonds het beste bij je past. Succes met laten beleggen vergelijken. Hieronder nog wat aanvullende informatie wat je kunt helpen bij je keuze.

Laten beleggen door Binck met Binck Forward

Laten beleggen door Binck is een makkelijke beleggingsoplossing voor de lange termijn. Binck zorgt ervoor dat jouw inleg (minimaal €1.500) wordt geïnvesteerd. Je bouwt automatisch een beleggingsportefeuille op en profiteert zoveel mogelijk van de marktwerking op lange termijn. Zonder dat je er omkijken naar hebt. Geschikt voor zowel beginnende als grotere vermogens.

Met een korte vragenlijst stellen ze jouw profiel vast. Je bepaalt zelf je doel, inleg, risico en looptijd. De kosten bedragen tussen de 0,76% en 0,79%.

Wat kost laten beleggen?

Aanbieders kiezen vaak voor een vaste vergoeding per jaar. De zogeheten beheerskosten of wel service fee. Vaak is het een percentage van je belegde vermogen, bijvoorbeeld 0,57% in het geval van InDelta Indexbeleggen. (zie tabel)

Wanneer je zou kiezen voor het beleggen in fondsen worden er soms ook fondskosten gerekend. Het is belangrijk om goed de kosten te vergelijken. Op beleggenvergelijken.com schrijven we van alle producten reviews waarin we onze ervaring delen met de afzonderlijke beleggingsproducten zodat jij een goed keuze kunt maken.

De werkelijke kosten zijn afhankelijk van je persoonlijke risicoprofiel, de resterende looptijd plus eventuele stortingen en onttrekkingen.

Is laten beleggen verstandig?

Zoals gezegd is deze vorm van beleggen geschikt als je weinig tijd hebt en het liever overlaat aan een expert. Het levert misschien minder rendement op dan bij zelf beleggen maar je loopt ook minder risico. Je hebt het risico ook meer zelf in de hand.

Wanneer je al hebt gekozen voor zelf beleggen is het wellicht ook verstandig om een deel van je vermogen beheerd te beleggen.  Zo spreid je risico. Laten beleggen is tegenwoordig in trek als alternatief voor de lage rente op spaarrekeningen.