Fondsbeleggen

Kies voor fondsbeleggen. Vergelijk de beste beleggingsfondsen van Nederland. Vraag online een informatiepakket aan of start meteen. Bekijk onze reviews hieronder. Klik op verder om naar de aanbieder te gaan.


Binck Fundcoach
Eerste 3 maanden geen service fee
Krachtige fondsenvergelijker
Service en ondersteuning
€ 6,00 per order 0,15 % beheerkosten Verder
zwitserlevenbeleggen Zwitserleven Beleggen
Beleg in duurzame fondsen
Eenvoudig in gebruik
Vanaf €50
€ 5,00 per order 0,40 % beheerkosten Verder
Brand_new-Day_beleggenvergelijkencom Brand New Day Beleggingsrekening
Beleg in indexfondsen
Geschikt voor elk doel
Relatief lage kosten
€ 0,00 per order 0,59 % beheerkosten Verder
Centraal Beheer Gemakbeleggen
Keuze uit 3 mixfondsen
Vanaf €50
Nu €25 tegoed bij start
€ 3,00 per order 0,60 % beheerkosten Verder

Fondsbeleggen: hoe werkt dat?

Bij beleggingsfonden schaf je aandelen of obligaties aan in een fonds. Het ingelegde geld door jou en andere beleggers wordt belegd door een manager. Vertrouwen in een beleggingsadviseur is de belangrijkste reden bij beleggers die kiezen voor deze vorm van beleggen.

Beleggen in fondsen: de voordelen

Fondsbeleggen is interessant voor de passieve belegger. Je belegd gespreid en hoef je er minder naar om te kijken. In tegenstelling tot zelfstandig beleggen. Ideaal voor als je minder tijd hebt om elk individueel aandeel te analyseren. Nog een voordeel is dat je ook kunt beleggen in opkomende markten waar weinig tot geen handel plaatsvindt. Je kunt ook beleggen op een thema. Bijvoorbeeld nieuwe energie. Een nadeel is dat je meer kosten kwijt bent wat weer ten koste gaat van je rendement ten opzichte van zelf beleggen.

Fondsbeleggen vergelijken

In bovenstaand overzicht vergelijk je eenvoudig fondsen om in te beleggen. De rekeningen zijn gesorteerd op beheerkosten (service fee). Bekijk goed welk fonds het beste bij je past. Succes met vergelijken. Hieronder nog wat aanvullende informatie wat je kunt helpen bij je keuze.

Zwitserleven beleggen

Je kunt bij Zwitserleven al vanaf € 50 per maand beleggen, mits je dit voor minimaal 12 maanden doet. Kies uit drie risicoprofielen: Er zijn drie profielen: Relaxed, Bewust en Avontuurlijk beleggen. Je hebt altijd inzicht in jouw beleggingen. Je investeert in duurzame fondsen en draagt zo bij aan klimaatdoelen.

Brand New Day

Bij BrandNewDay open je online, een gratis beleggingsrekening. BND is bekend als pensioenbank maar je hoeft niet perse voor je pensioen te beleggen. Je kunt voor verschillende beleggingsdoelen beleggen. Je stort geld éénmalig, of vaker. Je geld wordt vervolgens belegd in beleggingsfondsen (indexfondsen). De kosten die je betaalt, zijn zéér laag en je kunt altijd gratis switchen tussen alle fondsen. Online zie je precies hoe het er met je geld voorstaat. Het geld op de rekening kun je elk handelsmoment gratis opnemen.

Binck Fundcoach

Bij Binck fundcoach bouw je zelf aan je vermogen voor later met beleggingsfondsen en ETF’s. Binck is populair door de zeer gemakkelijke website, service en ondersteuning. Ook vind je er een krachtige en gebruiksvriendelijke fondsvergelijker. Vraag gratis een informatiepakket aan. De eerste 3 maanden betaal je nu geen service kosten. Hierna 0,15% per jaar.

Centraal Beheer Gemaksbeleggen

Bij Centraal Beheer Gemaksbeleggen hoef je niet iedere dag de beurs te volgen. Experts houden je beleggingen iedere dag in de gaten. Zodat je geld de kans heeft om rustig te groeien en je er bijna geen omkijken naar hebt. Je kiest voor online beleggen met elk gewenst bedrag en kunt op elk moment aankopen en verkopen. Een mixfonds combineert verschillende soorten beleggingen. Denk daarbij aan aandelen, obligaties en grondstoffen. Met de ene belegging loop je meer risico dan met de andere. Je bepaalt zelf hoeveel risico je wilt lopen. En wat je wilt inleggen. Bij beleggen komen wel kosten kijken. Er zijn grote verschillen tussen de aanbieders. Bij Centraal Beheer betaal je 0,60% service fee over je opgebouwde vermogen.

Welke aanbieder in fondsbeleggen kies jij?

fondsbeleggen

Zoals gezegd is fondsbeleggen interessant voor de passieve belegger. Sommige aanbieders bieden een gratis informatiemap of geven je 3 maanden vrij beleggen van beheerkosten voor nieuwe klanten. Bekijk, vergelijk en kies zelf de beste aanbieder van beleggingsfondsen.